Diabetesmottagning

diab1
Skriv ut

Läkemedel minskade inte risk för diabetes och hjärtsjukdom

23 april 2010.

DAGENS MEDICIN: Två rapporter från en stor internationell studie, kallad Navigator, presenteras nu i tidskriften New England Journal of Medicine. Syftet var att undersöka om två läkemedel var för sig eller tillsammans kan bidra till att förebygga diabetes och hjärtkärlsjukdom hos personer med nedsatt glukostolerans, ett förstadium till sjukdomen.

Skriv ut

Studie öppnar för minimivärde för långtidsblodsocker

27 januari 2010.

DAGENS MEDICIN 2010-01-27 Att pressa ned långtidsblodsockret för mycket kopplas till högre risk att död i förtid för typ 2-diabetiker. Det visar en studie som publiceras i tidskriften Lancet.

Skriv ut

Nyttig kost och motion gav långtidseffekt mot diabetes

29 oktober 2009.

Överviktiga personer som deltog i ett livsstilsprogram under några år löpte kraftigt minskad risk att få diabetes flera år senare.
Skriv ut

Socialstyrelsen vill se tidig och intensiv diabetesvård

08 maj 2009.

DAGENS MEDICIN: Nydiagnostiserade diabetiker ska behandlas tidigare och kraftfullare än förut. Det förslår Socialstyrelsen som i dag, torsdag, presenterar sina nya nationella riktlinjer för diabetesvården.

Skriv ut

Motivationshöjande samtal ger ingen effekt för diabetiker

30 april 2009.

Grupputbildning av patienter med diabetes typ 2 är lika effektivt som tablettbehandling. Men de allt vanligare motivationshöjande samtalen hjälper inte alls. Det är två slutsatser i en rapport om patientutbildning i egenvård av diabetespatienter som SBU, Statens beredning för medicinsk utvärdering, publicerar idag.

Hälsoprofil och hälsokontroll

halsoprofil

Medicinsk Qigong

qigong

Ljusterapi

ljusterapi

Screening

screening