Egenvård

I dagens informationssamhälle har man tillgång till så mycket medicinsk information att man med hjälp av dessa kunskaper och sunt förnuft många gånger själv kan ta hand om sitt hälsoproblem, vanliga och enklare krämpor som vi alla då och då drabbas av i livet.

När enkla åtgärder och medel inte räcker till, kan man få råd av specialutbildad sjuksköterska eller apotekspersonal över åtgärder, receptfria läkemedel och naturprodukter.

egenv

Apoteket och de flesta landstingen tillhandahåller välskrivna och lättförståeliga egenvårdsråd på sina hemsidor t ex Örebro Läns Landstings egenvårdsbrochyr för barn och för vuxna. En länsövergripande rådgivningssida är sjukvårdsrådgivningen.se. Vi lägger också upp här nyheter och intressanta artiklar inom egenvård utan anspråk för heltäckande matarial.

Skriv ut

Patientinformation vid ont i nacke

17 juni 2011.

Forskningen visar att det är viktigt att hålla sig i rörelse även om det gör ont. Att röra sig och utföra normal fysisk aktivitet är inte farligt även om det gör ont - snarare tvärtom – Du blir fortare bättre.

Skriv ut

Unga får allt svårare att sova i 24-timmarssamhället

07 november 2010.

Enligt en ny SBU-rapport drabbas allt fler av sömnbesvär eller insomni – att inte kunna somna, inte sova gott eller att vakna för tidigt. Problemen är vanligare hos kvinnor och äldre och nu ökar även bland ungdomar. Trots vetenskapliga bevis på god effekt av livsstils- och beteendeförändringar, behandlas en stor del med beroendeframkallande sömnmediciner. 

Hälsoprofil och hälsokontroll

halsoprofil

Medicinsk Qigong

qigong

Ljusterapi

ljusterapi

Screening

screening