Skriv ut

Webbtjänster

10 maj 2009.

Landstinget har med hösten 2009 anslutit sig till det nationella programmet Mina vårdkontakter vilket innebär att internetbaserade tjänster som receptförnyelse, avbokning, mejlkontakt för meddelande hanteras genom ett personligt konto. Tjänsten är bland annat skapad för att skydda din personliga integritet på nätet.

Receptförnyelse

Här kan du också förnya dina recept stående medicinering vid kroniska diagnoser.  Det är viktigt att du fyller i alla uppgifter noga för att underlätta en säker förskrivning. Läkemedel som inte tidigare förskrivits på vårdcentralen kan behöva diskuteras via personligt besök eller telefonkontakt. Vi tar även kontakt om din beställning inte överensstämmer med de journaluppgifter via har tillgång till eller om vi ser andra medicinska skäl för någon form av kontroll innan ställningstagande till nya recept.

Beställ nya recept senast en vecka innan dina mediciner tar slut eftersom det kan ta upp till 3 dagar innan recept skickas elektroniskt till Apoteket. Vi använder E-recept, dvs elektronisk recepthantering. Du slipper att hämta recept och kan gå direkt till valfritt apotek. Glöm inte att ta med ditt ID-kort.

Avboka besök

På Mina vårdkontakter kan du också avboka planerade besök. Det är alltid klokt att göra det om du får förhinder eller av andra skäl inte kan ta den erbjudna tiden. Uteblivet besök som ej avbokats debiteras, i linje med Landstingets policy, med patientavgift.

Hälsoprofil och hälsokontroll

halsoprofil

Medicinsk Qigong

qigong

Ljusterapi

ljusterapi

Screening

screening